ID-CHIP MERKING

Generelt


Enebakk Dyreklinikk var tidlig ute med ID-merking av dyr med chip istedenfor tatovering fordi det er enklere og mindre påkjenning for dyret. Vi bruker ID-chip slim; den minste og smaleste nålen/chip'en. Chip settes under huden på hundens/kattens venstre side av halsen. Dagens moderne microchip "vandrer" ikke, men kan sige litt ned i mellomvevet.


Det gir stor sikkerhet å få id-merket hunden og kanskje enda viktigere: få id-merket katten din. Katter (utekatter) har et aktivt liv, særlig om natten. De kan lett komme utfor ulykker, og blir ofte brakt til dyreklinikker i alvorlig skadet tilstand av andre enn eiere. Hvis de ikke er chip-merket, vil de fleste dyrleger/dyreklinikker ende opp med å måtte avlive katten av dyrevelferdshensyn. Hvis vi kan finne eier raskt og effektivt via ID-avlesning, så kan eier få beskjed og være med på å avgjøre om katten kan få akuttbehandling/store operasjoner eller ikke. I Norge har vi altfor mange katter som ikke er id-merket. Dyreklinikker kjører ofte ID-kampanjer for å opplyse dyreeiere/katteeiere om velferdsmessige fordeler for dyrene å være id-merket. I tillegg informerer vi katteeiere om at det er spesielt viktig å forsikre kattene, da de er mye mer utsatt for alvorlige ulykker enn fks hunder.


Noen av våre behandlinger


  • Hunden/katten kan merkes uten å være sedert
  • Minimal påkjenning/smerte påføres dyret
  • ID-chip virker umiddelbart etter innsett
  • Dyret registreres på klinikken/ i Dyre-ID umiddelbart.Du finner oss på Facebook! Der kan du finne viktige nyheter og oppdateringer.

FACEBOOK

KONTAKT OSS


Prestegårdsveien 11,

1912 Enebakk

post@enebakkdyreklinikk.no

(+47) 64927911

ÅPNINGSTIDERMandag og Torsdag: 09:00 - 19:00

Tirsdag og Onsdag: 09:00 - 18:00

Fredag: 09:00 - 16:00


Åpningstider kan avvike i ferier og

høytider.


© Copyright. All Rights Reserved.